Не липсват заинтересовани лица около темата Магнитски, които да саботират усилията

...
Не липсват заинтересовани лица около темата Магнитски, които да саботират усилията
Коментари Харесай

Лорер посочи хапчето, което ще излекува България

Не липсват заинтересовани лица към тематиката " Магнитски ", които да саботират напъните на правителството да осветли корупцията. Това съобщи пред БНР министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

" Причината точно в този миг да бъде пусната в публичното пространство някаква мостра за проектозакон - от многото разновидности по тематиката, за мен е опит да се отклони публичният спор от това, което е в действителност значимо. Очевидно е, че няма да приемем никакъв закон, който опонира на базови европейски правни рамки. (…) Това е удобно разпръскване на публичното мнение от главното към метода. "

" Темата антикорупция е основното хапче, което ще излекува България от едно от последните места на правда в Европа ", съобщи Лорер. Той  декларира твърда решителност за основаване на институционална рамка, " когато има наказания по " Магнитски ", България да може да предприеме законови ограничения, а не рискови ограничения, с които да понижи удара от тези наказания върху българските институции ".

" Дали ще има подобен закон, ще реши Народното събрание. "

Според Лорер нито прокуратурата, нито КПКОНПИ у нас правят своята работа и " основаването на спомагателни органи, в случай, че към този момент два не работят, може би не е най-правилната тактика ".

Една от упоритостите на ръководещите е да върнат дълготрайните контракти за електрическа енергия на българския пазар, уточни министърът на нововъведенията и растежа.

" За петте месеца, в които четворната коалиция ръководи, сме направили повече, в сравнение с 10 години ГЕРБ преди този момент " – по този начин Даниел Лорер отговори на рецензиите на опозицията. По думите му държавното управление ще реагира съответно сега, в който види " непостижима тежест върху българското общество или елементи от него ".

По тематиката с танкерите с полутечен газ Лорер посочи, че енергийната взаимозависимост от съветски газ е завършила, а двата танкера са първата стъпка в тази посока.

" Ни минимум не сме отпред на митинга против " Газпром ". Просто нашите договорни заплащания пристигнаха първи по графиците. По отношение на цените нямам доверие да плащаме 30% повече от останалите, газпромските цени. Намирайки дълготрайни контракти, " Газпром " цените ще останат в далечното минало. "

Бъдещето на България в еврозоната е залегнало крепко в съдружното съглашение, признатият механически проект " не отваря въпроса причисляваме ли се към еврото или не, по кое време се причисляваме ", а дефинира стъпките за сполучливо привършване на присъединителния развой, посочи Даниел Лорер. 

Според Лорер този механически проект няма потребност от парламентарно разискване, а темата за еврото се политизира ненужно и се прави опит да бъде превърната в " разменна монета ".

Датата 1 януари 2024 година е постижима, в случай че стартираме техническото осъществяване в този момент, акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР